A balatoni nyaralást követte a balatoni csapatépítő tréning

Ebben az évben úgy döntöttünk nem megyünk külföldre nyaralni, mivel a jelenlegi ki- és beutazási korlátozások miatt nem akarunk kockáztatni. Nem szívesen töltenénk két hetet is karanténban egy 5-6 napos nyaralás után. Helyette a pénzt inkább félretesszük, hogy esetleg télen utazhassunk melegebb éghajlatra, amikor talán már nem is lesz ilyen komplikált az utazás.

Mivel mindenképpen vízpartra vágytunk, a Balaton-felvidéket pécéztük ki. Balatonfüred környéke és Tihany a kedvenc helyeim közé tartoznak Magyarországon. Sikerült is találnunk egy remek szálláshelyet Tihany-Sajkodon. Összesen egy hetet töltöttünk itt, a legnagyobb kényelemben. A nap első felében mindig kirándulni mentünk el, a második felét pedig fürdőzéssel töltöttük. Persze a strandon a főtt kukorica elmajszolása sem maradhatott el. Az utolsó nap, mielőtt még hazaindultunk volna pedig átnéztünk Veszprémbe is. Nehéz szívvel jöttünk haza, még ránk fért volna a pihenés, de muszáj volt visszacsöppenni a dolgozó világba.

Kiderült, hogy nem is olyan rossz munkába menni

Nagy meglepetésemre, mégsem volt annyira tragikus a munkába való visszatérés, mivel a főnököm a munkahelyi chat csoportban ezt a linket osztotta meg velünk: balatonpro.hu/csapatepito-jatekok-programok-trening/
Majd ünnepélyesen bejelentette, hogy ebben az évben a csapatépítő játékokat nem máshol, mint a Balatonon fogják nekünk megszervezni. Végignéztem az elérhető programokat, és összetettem a két kezem, hogy ilyen rendes a főnök. Az elmúlt fél évben elég sok dolgunk volt, és a járvány miatti válság sem könnyített a helyzetünkön. A főnökünk ezzel a kirándulással összekötött csapatépítő tréninggel szerette volna meghálálni a kitartó, eredményes munkánkat.

Azt is felajánlotta számunkra, hogy a https://balatonpro.hu/csapatepito-jatekok-programok-trening/ oldalon feltüntetett programok listáját olvassuk végig, és szavazzuk meg, melyik programokra mennénk a legszívesebben. Én személy szerint a szimpla fürdőzéssel is abszolút ki lettem volna békülve, de amikor megláttam, hogy vitorláshajózás is szerepel a programban, azt hittem dobok egy hátast. Én egyből a vitorlás programra szavaztam. Mint kiderült a legtöbb kollégám szintén ezt az opciót választotta.

Csapatépítés = balatoni élménytúra

Így végül össze is állt a csapatépítő tréning programja. A siófoki kikötőből fogunk elindulni a szervező BalatonPRO saját vitorlás flottáján, ahol csapatépítő játékokkal várnak minket, és egy borkóstolásra és ebédre fognak minket átvinni Tihanyba. Úgy tűnik Tihany kísért engem ezen a nyáron, de az az igazság, hogy én ezt csöppet sem bánom. Ebéd után visszatérünk Siófokra egy kis pihenésre és fürdőzésre. Az igazán kalandvágyó kollégák azt is megszavazták, hogy próbáljuk ki a SUP deszkás ügyességi és gyorsasági versenyeket is. Hogy őszinte legyek, korábban azt sem tudtam mi az a SUP, de végül rábólintottam én is. Remélem nem fogom megbánni. Félnünk semmitől sem kell, mert egy vízi mentő fog felügyelni arra, hogy senkinek se essen bántódása, és tudomásom szerint a csapatban mindenki tud úszni.

Természetesen előfordulhat, hogy valaki nem tud, vagy nem akar a vízbe bemenni, így ezeknek a kollégáknak a főnök quad túrát szervezett le a szárazföldön. Annyi jó program lesz, hogy csak kapkodom a fejemet, már nem is tudom melyiken vegyek részt.
Bízom benne, hogy jó időt fogunk majd ki, hisz nagy kár lenne ennyi kalandot elszalasztani. Abban az esetben, ha az utolsó pillanatban mégis leszakadna az ég, a BalatonPRO ugyanúgy tud csapatépítő játékokat biztosítani, csak nem szabadtéren, hanem egy szálloda nagyobb termében. De erre inkább ne legyen szükség!

Már nagyon várom, hogy a kollégáimnak kicsit lazább oldalát is megismerhessem. Úgy néz ki az egész csapatépítő olyan lesz, mint egy rövidebb nyaralás.