Az alkoholizmusból való felépülés nem nyaralás, de megkönnyíthető

Az utazási irodák nagyon megkönnyítik a pihenni vágyók dolgát. Sokan nem szeretnek a nyaralás megszervezésével foglalkozni, mert nem akarnak költségeket számolgatni, vagy különböző lehetőségeket mérlegelni napokon keresztül. Az utazási irodák ezeket a feladatokat vállalják át tőlük, így az embernek csak élveznie kell a nyaralást.

Sokak azonban nem tehetik meg, hogy elmenjenek nyaralni, legyen az akár utazási irodával, akár anélkül. Ennek különböző okai lehetnek: munka, család, bármi. Egy súlyosabb betegség, amely komoly beruházás okát igényelhet a családtól bármikor megakadályozhatja őket abban, hogy elmenjenek pihenni. Egy ilyen betegség az alkoholizmus is. Sokan nem hajlandóak elhinni, vagy inkább elfogadni, hogy az alkoholizmus egy betegség, és hogy úgy is kell kezelni. A betegség során ki tudja mennyi pénzt dobnak ki az alkoholra, és utána még a kezelés sem lesz olcsó, hogy a gyógyulásban a lehető legjobb segítséget kapja, ezért kell gondosan megválasztani, hogy melyik addiktológiai klinikát választjuk. A Felépülők magánklinika éppen ezért mondja meg pontosan, hogy mire megy a pénz, amit elkérnek.

A Felépülők egy család ötletén alapul, akik maguk is átestek ezen a betegségen. Apa és fia együtt küzdött, és maguk is tisztában vannak azzal, hogy a felépülés milyen nehézségekkel jár. Tudják, milyen csapásokat mér a családra a függőség, és ezért igyekeznek egy olyan klinikát működtetni, amellyel mindenki jól jár. Külön családi terápiát is ajánlanak betegeiknek, hogy ne csak ők, hanem a családjaik is felépüljenek ezután a nehéz időszak után. Ők hárman, kéz a kézben vészelték át ezt a viharos heteket, hónapokat, éveket, így tudják, mekkora erőt, türelmet és igényel ez a folyamat.

Bentlakásos elvonókúrájuk 28 napos, ez alatt egy csoportban élnek a betegek. Különböző előadásokat hallgathatnak, és csoportterápián vesznek részt, miközben egy kényelmes környezetben teszik meg a lépéseket új jövőjük felé. A Felépülők három rehabilitációs központot üzemeltet országszerte, ahol a pácienseik zavartalanul koncentrálhatnak a gyógyulásra, távol a mindennapok gondjaitól. Ez alatt az idő alatt biztosítva van számukra az összes étkezés, a programok, sportolási lehetőség, és nem kell a rejtett költségek miatt aggódnunk, mivel a Felépülők minden egyes forintot beleszámoltak az árba, amit az oldalukon lehet megtekinteni.

A Felépülők gyógyítási metódusa az úgynevezett Minnesota-módszeren alapul. Ez alapján az alkoholizmust nem mint egy másik betegség tünetét kezelik, hanem mint egy elsődleges problémára tekintenek rá. Véleményük szerint az alkoholizmus megérdemli azt a figyelmet, hogy csak azzal foglalkozzanak, mintsem hogy mindenképp mást próbáljanak mögé látni. A függőséggel való küzdelem önmagában is nehéz feladat anélkül, hogy folyamatosan más után néznének, másra próbálnának fókuszálni.

Az addikcióból való kilábalás nehéz feladat, de az első lépést már akkor megtették, mikor beismerték, hogy problémájuk van, és hogy segítségre van szükségük. Az elvonókúra nem egy nyaralás, még a Felépülők központjaiban sem, de ha akárcsak ennyivel is megkönnyíthető a felépülés az alkoholbetegségből, akkor miért ne fogadnák el a segítő kezet? Mindenki megérdemli a támogatást, amelyre szüksége van.