Egy nyaralás nem várt eredménye: lakásbiztosítás

Kész horror is lehetett volna a balatoni nyaralásból

Sosem gondoltam volna, hogy egyszer a mi nyaralásunk is végződhet rémtörténettel. Pedig hány olyan történetet hallhatunk, olvashatunk nap mint nap, amelyek a félresikerült utazásokról, nyaralásokról szólnak! Az ember valahogy olyan távolinak érzi ezeket az élményeket magától. “Velem ez biztosan nem történhet meg” – hangzik el mindenki fejében. Ismerős nem? Csak tudnám, honnan ered ez a megrögzött, makacs, hamis biztonságérzet! Miért hitegetjük magunkat, hogy épp mi vagyunk azok a földbolygón, akiket mindenféle balszerencse nagy ívben elkerül? Nem is olyan régen még én is ezeknek az embereknek a táborát erősítettem, amíg meg nem történt a gond.

Persze azt azért hozzá kell tennem, hogy még így is abszolút mázlival jöttem ki a helyzetből. A férjemmel nyaraltunk a Balatonon, minden úgy volt, ahogyan annak lennie kellett. Mintha csak a nagykönyvben megírták volna a nyaralásunkat, és előre meghatározott forgatókönyv szerint telt volna az álom nyaralás. Hanem aztán egyik nap arra ébredtünk hajnalban, hogy csőtörés volt a hotelben, ahol megszálltunk, és mindent elöntött a víz. Szerencsére sikerült minden ingóságunkat kimentenünk, és a hotel személyzete is rendkívül profin kezelte a helyzetet. Még aznap átirányítottak bennünket egy másik hotelbe, ahol aztán tovább élvezhettük a felhőtlen, nyári Balatont, az élmény azonban így is megrázott bennünket.

A férjemmel megrendeztük a “legjobb lakásbiztosítás 2020” versenyt!

Rögtön az jutott ugyanis eszünkbe, hogy még nem rendelkezünk lakásbiztosítással, pedig egy hasonló szerencsétlenség velünk is bármelyik pillanatban megtörténhet. Így hát ahogy hazaértünk, első dolgunk volt ránézni, melyik a legjobb lakásbiztosítás 2020-ban. Szerencsére ma már az internet segítségével néhány kattintás alatt rengeteget felfedezhet az ember a piacon, és nem voltunk ezzel másképp mi sem. A mi kutatásunkban azonban a “legjobb lakásbiztosítás 2020” címet a Pannonsafe és csapata nyerte el.

Hogy miért? Egyrészt, mert az ügyintézés nagy része intézhető online, így gyakorlatilag percek alatt el lehet jutni a szerződéskötésig. Mi először az online kalkulátort vettük igénybe, és meglepett a szolgáltatás színvonala. Néhány rövid kérdésre adott válasz kitöltése után a Pannonsafe munkatársai mindent megtettek azért, hogy a legjobb ajánlatot hozzánk elénk a piacon. Ráadásul a közben felmerülő kérdések kapcsán első kézből, profi szakemberektől kaptunk információt és segítséget. A szerződéskötés is villámgyorsan intézhető az interneten. Ráadásul aki online köt szerződést, annak a korábbi érvényben lévő szerződését a Pannonsafe teljesen ingyen felmondja! Nekünk ugyan még nincs élő szerződésünk mással, de ha lenne, biztosan igénybe vennénk ezt a lehetőséget.

Nálunk a Pannonsafe nyert – ti kötöttetek már biztosítást?

A legjobb lakásbiztosítás 2020-ban a mi véleményünk alapján tehát egyértelműen a Pannonsafe. A szerződéskötés után azon gondolkodunk, hogy talán egyéb szolgáltatást is igénybe vehetnénk náluk, mert a kínálatuk igen széles. Így például vállalnak gépjármű assistance szolgáltatást, de akár kisállat vagy háziállat biztosítását is – utóbbinak a lányom biztosra veszem, hogy nagyon örülne. Ami nekünk külön felkeltette az érdeklődésünket az az, hogy napkollektorra és napelemre is kiterjed náluk a fedezet. Márpedig mi rendelkezünk ezzel a technológiával a házunkon, ezért számunkra mindenképpen előnyös lenne ez az ajánlat. És ti, ti rendelkeztek már lakásbiztosítással?