Legyen mozaik, vagy ne legyen mozaik? Ez itt a kérdés!

Utolsó meleg nyári hétvége révén tartottunk egy kis kiruccanást a testvéremmel, leszaladunk a Balaton északi partjára még egy utolsó fejest ugrani a kellemesen hűvös vízbe. Nem szoktunk nagyon flancolni, Balatonfüredet nagyon szeretjük és van is egy kedves hajós barátunk, aki az egész évszakban lenn él a vitorlásán. Mindig őt látogatjuk meg, együtt kihajózunk és már mehet is a csobbanás. Közben meg megvitatjuk az élet nagy kérdéseit.

Mint hogy például legyen, vagy ne legyen mozaikkal díszítve az új fürdőszoba? Pár hónapja elkezdtük felújítani a lakását és nem rég értünk oda, hogy jó, akkor robban a fürdő. Szerencsére találtunk egy honlapot, a Fürdőszoba Ötleteket (www.furdoszobaotletek.hu), ahol egy csomó szuper tippet találtunk arra vonatkozólag, hogy mit hogyan érdemes csinálni és mik azok a fontos mozzanatok, amikre érdemes különös figyelmet fordítani.

Ilyenek például maguk a fürdőszoba csempék. Hiszen ezek azok az alkotóelemek, amik önmagukban meghatározzák, vagy legalábbis kellően megalapozzák, hogy milyen hangulatom lesz, hogyha belépek ebbe a helyiségbe. A színvilágot viszonylag hamar sikerült leboxolni, nem akartuk, hogy bármennyire erős vagy domináns legyen, ezért egy kellemes krémszínt választottunk. Abban már talán egy fokkal nagyobb vitánk volt, hogy mekkora méretű legyen a csempe, mert a testvérem nagy négyzetet szeretett volna, én meg nagy téglalapot, de mivel az ő lakása, ő döntött. Abban viszont, hogy legyen-e mozaik csík díszítőelemként, vagy ne legyen, nagyon nehezen jutottunk dűlőre. Már csak azért is, mert szerettünk volna mindketten, de nem találtunk igazán megfelelőt. Végül aztán nagy nehezen kerítettünk külföldről egy olyat, ami mindkettőnknek tetszett… Élőben látva az eredményt, megérte a küzdelmet!

fürdőszoba csempék