Majdnem meghiúsult a nyaralás a bölcsességfog gyulladása miatt

Egy utazást sokáig tervez az ember. Egyrészt szabad időt teremt rá, szabadságot vesz ki, úgy intézi a dolgait, hogy az a pár nap vagy hét tényleg a pihenésről és az együttlétről szóljon. Napjainkban, ebben a rohanó világban sokszor ez is nagy odafigyelést és szervezést igényel. A baj pedig akkor van, ha a dologba hiba csúszik. Mint például egy bölcsességfog gyulladás. Képzelhetitek, hogy mennyire pánikoltam, mikor a nyaralás előtt begyulladt a bölcsességfogam.

Fogalmam sem volt, hogy mit tehetnék, hogy egyáltalán mivel lehet kezelni a bölcsességfog gyulladást. Aztán hála a Fogászati Klinika nagyszerű szakembereinek, mégiscsak el tudtam menni nyaralni, és ami még fontosabb, megmaradt a fogam is.

A fogorvosválasztás bizalmi kérdés. Én a Fogászati Klinika mellett tettem le a voksom, ők azok, akik számomra nagyon szimpatikusak, profi szakemberek. Az ő kezükben nyugodtan hátradőlhetek és biztosan tudom, hogy mindent megtesznek a fogaim egészségéért. Mint ahogy én is a mindennapokban, de persze vannak olyan esetek, amikor bizony egy fog szuvas lesz, begyullad, letörik. A fogorvosbudapest.info oldalon, ami a Fogászati Klinika weblapja, minden információt meg lehet találni a fogászati kezelésekkel kapcsolatban. Számomra ezek megnyugtatóak, hisz tudom, hogy mire is számíthatok.

A fogorvosbudapest.info oldalon egyeztettem időpontot a bölcsességfogam vizsgálatára is. Azelőtt sosem volt gondolom a bölcsességfogammal, bár tudom, hogy sok tévhit kering ezzel kapcsolatban. Az egyik az, hogy ki kell húzni, ez persze nem igaz, hisz nem kell, csak ha problémát okoz. A másik dolog, ami valóban igaz, hogy nehezen tisztítható, hisz nehéz hozzáférni, ezért esélyesebb a lepedékképződés és a szuvasodás. Aztán azt is szokták mondani, hogy akinek fogszabályzója van, annak mindenképp ki kell húzni. Ez sem feltétlenül és ez sem így igaz, mert akkor kell kihúzni, ha a szabályozást abban a tekintetben gátolja, hogy a fogak nem fognak elférni a szájüregben, ha már rendezettek lesznek.

Engem ez nem érintett, hisz az én fogaim rendezettek. A bölcsességfog gyulladása nagyon fájdalmas, és attól tartottam, hogy talán még a nyaralás is meghiúsul emiatt. Szerencsére nagyon hamar kaptam időpontot a Fogászati Klinikára, ahol el is végezték a szükséges vizsgálatokat és kezeléseket.

A Fogászati Klinika sokféle fogászati kezeléssel várja egyébként a pácienseit. Szerintem ha valaki jó fogorvost keres, kezdje itt, és innen már nem is fog sehova menni. Hogy miért? Mert itt profi szakemberek dolgoznak, mert itt jó kezekben van az ember. Ahogy már mondtam is, ez egy bizalmi viszony. Itt azon vannak, hogy megmentsék az ember fogait, hogy a páciens a lehető legjobban jöjjön ki egy adott helyzetből. A Fogászati Klinikán mindent alaposan átbeszélnek a pácienssel, hogy mikor mi fog történni, hogy adott probléma esetén milyen lehetőségek vannak. Szerintem ez nagyon fontos és számomra nagyon szimpatikus is. Mert például egy foghúzás helyett ott a gyökérkezelés, mint lehetőség. Így megmarad a fogunk. Legyen szó akár esztétikai fogászati kezelésekről, akár fogpótlásokról, a Fogászati Klinikán minden szakterületnek megvan a maga specialistája, akivel lehet konzultálni, itt bátran feltehetjük kérdéseinket.

Én is így tettem, és fájdalom nélkül léptek ki a rendelőből. Úgyhogy el tudtunk menni végül nyaralni, ahol felhőtlenül élvezhettem a balatoni hullámokat.