Már minden balatoni nyaralón van napelem?!

Feleségem tette fel csodálkozva a fenti kérdést júliusi nyaralásunk alkalmával. A kilátóból a házak tetejét elnézve valóban ez volt az ember érzése. Hála az égnek, teszem hozzá, hátha hagyunk egy kis esélyt a bolygónak a túlélésre. Mi magunk is régóta tervezzük már, hogy napelem rendszert veszünk a házunk tetejére és idén ősszel végre bele is vágunk. Kaptunk ugyanis egy szuper tippet az egyik barátunktól, hogy kivel érdemes megcsináltatni, ahol a napelem rendszer árak is kedvezőek: a napelemrendszer.info lesz a kivitelezőnk.

A feleségemnek el ne mondjátok, de nem sokat konyítok a napelemekhez, ezért gyorsan utánaolvastam kicsit a napelemrendszer.info oldalán.

Maga az áramtermelési folyamat röviden leírható és könnyen megérthető:  a napelemek a Napból érkező elektromágneses sugárzásból egyenáramot termelnek. Az egyenáramot a rendszer részét képező inverter átalakítja váltakozó árammá. Ezt az áramot használják fel háztartási eszközeink. Ha pedig szép napos időben többet termel a rendszer, mint amit felhasználunk, akkor azt az energiaszolgáltatónk átveszi a hálózaton keresztül és év végén elszámolja felénk. Borús idő esetén pedig a rendszer automatikusan a hálózatról elégíti ki a fogyasztói igényt. Ez az év végére várhatóan nullás elszámolást eredményez majd az energia szolgáltatóval.

napelem rendszer árak

A legnagyobb kihívás az egyedi igényhez leginkább illeszkedő napelemes rendszer megalkotása. A napelemrendszer.info munkatársainak viszont hatalmas tapasztalata van már ezen a téren, célratörő kérdéseikkel gyorsan feltérképezik családunk energia szükségletét és házunk állapotát. Bírnia kell ugyanis például a tetőnek is a terhelést illetve ideálisnak vagy ahhoz közelinek kell lennie a tájolásnak is. A napelem rendszer árak megtérülési ideje kb. 10 év, de az élettartamuk évtizedekben mérhető. Így a hosszútávú megtérülés gyakorlatilag garantált. Persze ehhez az kell, hogy se túlzottan alá, se sokkal fölé ne legyen méretezve a napelem rendszer. Ezért kell a szakértői bejárás.

Mivel évtizedekről beszélünk a napelemes rendszerek esetében, nagyon fontos, hogy a napelemrendszer.info kizárólag kiváló minőségű termékeket használ a rendszer minden pontján. A napelem esetében a napelemrendszer.info mindig a Sharp kiváló minőségű termékeit használja. Ez a japán cég ugyanis már hatvan éve van jelen a napelem piacon, termékeiket még az űrtechnológiában is megtaláljuk. Az inverter és a tartószerkezet esetében is ügyelnek rá, hogy bírja az évtizedekig tartó terhelést. Így tehát érhető, hogy a napelem rendszer ára elsőre magasnak tűnik, de  hosszú időre kiváló működést garantál.

Az átfutási időről érdemes tudni, hogy kb. 2 hónapot vesz összességében igénybe, amiből a napelem tényleges felszerelése már csak pár óra. A leghosszabb átfutása általában az engedélyezési folyamatnak, a dokumentálásnak és a kétirányú villanyóra megérkezésének van. A napelemes rendszer ugyanis csak ezután lesz bekötve a szolgáltató hálózatába. Érthető, hogy ennek a komplex folyamatnak a biztosításához rengeteg szabály tartozik. A napelemrendszer.info munkatársai szerencsére végig kísérnek minket az adminisztráció útvesztőjében, így minden szabályosan és engedélyeztetve kerül átadásra.

Nagyon örülök, hogy végre belevágunk a napelemes rendszer vásárlásába, jó érzés lesz végre megújuló energiaforrást használni. Ha pedig esetleg el akarnánk adni a házat, remekül mutat majd a napelemes fotó a hirdetésben is.